Cambridge Audio

Cambridge Audio

Muziekliefhebbers met een missie

In 1968 bracht Cambridge Audio zijn allereerste P40 versterker op de markt met als doel een puur en natuurlijk geluid te produceren, de onvervalste "British Sound". Inmiddels beschikken ze over een ruim assortiment HiFi Producten van versterkers, cd-spelers, cd-loopwerk, netwerkplayers, losse DAC's, AV Homecinema receivers, HiFi luidsprekers, subwoofers tot draadloze luidsprekers.

U kan bij ons terecht voor de serie's 851, CX, Topaz, Minx, Aero, SX, ...

CambridgeAudio 851 Serie

Cambridgeaudio Azur SerieHet kostte 2 jaar ontwikkelingswerk in het Cambridge Audio lab, hartje Londen, om de 851 serie te ontwerpen. Met als doel het best klinkende muzieksysteem aller tijden op de markt te brengen dat nog dieper ingaat op de detaillering in de muziek en de subtielste nuances in de muziek aan het licht brengt.
Wij nodigen U uit in onze zaak om de 851 serie te beluisteren en te ervaren wat U tot nu miste...

Steeds in demo de 851A geïntegreerde Klasse XD versterker en de 851C DAC/CD/digitale voorversterker. Beiden berkroond met een EISA AWARD

Cambridge Audio CX Serie CXA CXC CXN

Cambridge Audio CX HiFi-Serie

Na het succes van de Azur Serie starte Cambridge Audio met de ontwikkeling van een waardige opvolger, de "CX serie" die mee gaat in het digitale tijdperk. Als basis zijn er 2 volledig nieuw ontworpen geïntegreerde versterkers CXA60 (2x 60 watt RMS) en CXA80 (2x 80 watt RMS), die een schitterende analoge versterking bieden in combinatie met een hoogstaande digitaal-naar-analoog conversie.

CX aansluitingen Beide versterkers beschikken over digitale ingangen met daarachter een Wolfson WM8740 DAC voor de best mogelijke D/A-conversie. Met een optionele CA BT100 USB stick beschik je over Bluetooth draadloze audio streaming. De CXA80 is tevens voorzien van een hoogstaande, asynchrone USB-audio-ingang. Je kan hem dus ook gebruiken als externe geluidskaart voor je computer of laptop. Bijkomend beschikt de CXA80 over een gebalanceerde XLR-ingang, ideaal om bv. je CX-N netwerkplayer aan te sluiten.
Als bijkomende bron kan je gebruik maken van het  CX-C CD transport/loopwerk, lees maar "een CD-Speler die enkel beschikt over een digitale uitgang" en dus volledig digitaal wordt aangesloten op je CX-A versterker.

In onze zaak kan u steeds terecht voor een demo met de CX-A80 en CX-A60 versterkers in combiniatie met de CX-C CD player en de CX-N Netwerkplayer. Voor beider versterkers kan u ook nog een CP1 of CP2 Phono voorversterker aankopen zodat u perfect een platenspeler kan aansluiten.

Cambridge Audio CX Homecinema-Serie

Cambridge Audio CXR120 en CXR200Met de CXR200 en CXR120 heeft Cambridge Audio 2 opmerkelijke 7.2 AV-Receivers op de markt gebracht. Wie er nog steeds vanuit gaat dat een AV-receiver niet geschikt is voor een perefect HiFi Stereo weergave, die moet dringend kennis maken met een CX-Rs. Door de technici van Cambridge Audio ontwikkeld met een zelfde passie voor muziek en de precisie van de HiFi versterkers bieden deze AV-Receivers een fantastische sound, evenwaardig aan hun stereo broers. In de Stereo modus bied de CXR120 u 120watt rms per kanaal bij 8 ohm, voor de CXR200 is dat zelfs 200watt per kanaal bij 8 ohm waardbij zelfs veeleisende luidsprekers kunnen worden aangestuurd.

Daarnaast kan u rekenen op een toonaangevende connectiviteit: WiFi - USB - 7.1 analoge ingang - min. 7x HMDI 2.0 HDCP 2.2 ingang - Optische en Coax digale ingang(en) - 2 subwoofer uitgangen,.... De CXR200 beschik tevens over een zone2 met HDMI en Bi-Amping voor de front kanalen. 

Om iedereen in huis gelukkige te maken hebben deze toestellen ook streaming faciliteiten aan boord, gebaseerd op de StreamMagic. Internet radio, Spotify Connect, UPnP playback, allemaal te bedienen via de gratis Cambridge Audio Connect app voor iOs of Android.

Topaz Serie

Cambridge Audio Topaz Seriehet is de hoogste tijd om uw muziek anders te beleven.... aan een zeer betaalbare prijs!

Met een keuze in:
  • Versterkers
  • Receivers
  • CD-Spelers

Cambridge Audio Topaz Serie

The GREAT BRITISCH SOUND aan een zeer betaalbare prijs, dat wil Cambridge Audio u brengen mijn zijn Topaz serie, en met Succes!
U hebt de keuze uit :
  • 2 HiFi versterkers: Topaz AM5 (2x 25W rms bij 8 ohm) en Topaz AM10 (2x 35W rms bij 8 ohm) met extra Phono ingang en afstandsbediening
  • 2 CD-Spelers Topaz CD5 en Topaz CD10 - beiden uitgerust met een Wolfson WM8761 DAC - MP3/WMA weergave
  • 2 Stereo receivers : Topaz SR10v2 (2x 85W rms bij 8 ohm) en Topaz SR20 (2x 100W rms bij 8 ohm) met 3 extra digitale ingangen
Allemaal in demo in onze zaak!

Cambridge Audio Luidsprekers

Cambridge Audio Luidsprekers
  • HiFi Speakers boekenplank en vloerstaand
  • Subwoofers
  • Bluetooth
  • ....

Cambridge Audio Luidsprekers

Naast de HiFi producten bied Cambridge Audio u tevens een assortiment luidsprekers. In onze zaak kan u kennis maken met Aero 6 vloerluidsprekers, SX60 en SX50 boekenplankluidsprekers, SX70 Centerspeaker, MinxXL en SL-30 boekenplankluidsprekers, MINX X201 Subwoofer.

Daarnaast beschikken we ook over een aantal portabel Bluetooth speakers zoals de Minx Go, Minx Air 100, G2 Red LTD,...